Curs 2018-2019

Formació a distància

 Aquesta formació està destinada a professorat de primària i secundària.

Transcurso: educación virtual i emocionante para la vida

El curs començarà el 21 de gener de 2019 i tindrà una durada de 12 setmanes.

Es tracta d'una formació en habilitats per a la vida a distància com a estratègia promotora del canvi tant des del punt de vista professional com personal.

A càrrec de Fundació Edex 

places esgotades

Formació de claustre

En funció dels interessos dels centres participants i en base a criteris de priorització socio-econòmics enguany s'ha proposat una oferta formativa per tal que els centres la puguin dur a terme a les seves instal·lacions les sessions de formació continuada. 

Per tal d'acollir la formació caldrà que el centre garanteixi una assistència mínima de 12 docents. 

Oferta de claustre per primària:

Gestió de conflictes

 Es tracta d'una formació de 2 hores de durada en forma de taller vivencial i de reflexió.

Té com a objectiu principal donar eines per gestionat els conflictes de forma constructiva i regenerativa i contribuir així a millorar les relacions de grup que es produeixen a l'aula.

La metodologia es durà a terme a partir de dinàmiques i reflexions envers el lideratge del grup classe i com això incideix en els conflictes a l'àmbit escolar.

A càrrec d'Àlex Maset psicòleg i psicoterapeuta infantil i juvenil.

Consciència corporal i benestar emocional

Es tracta d'una formació de 4 hores de durada en forma de taller vivencial i pràctic.

L'objectiu de la formació és enfortir la connexió cos-ment en els infants com a base d'una bona qualitat de vida.  La idea és ajudar a crear l'hàbit de la consciència corporal per tal d'afavorarir l'aprenentatge cognitiu, emocional i social.

Per fer-ho, es treballaran diferents taules d'estiraments acompanyats de música relaxant que després es podran posar en pràctica amb l'alumnat. 

A càrrec de l'Associació Tirabuixó

L'Art de conversar

Es tracta d'una formació de 10 hores de durada (8 presencials i 2 de treball personal). 

Durant les sessions es treballaran les diferents habilitats per a la vida a partir d’exemples que ens permetin entendre el punt de vista dels infants i a l’hora ser capaç d’establir els límits necessaris per promoure un bon clima a l’aula que faciliti la participació. 

Les sessions presencials aniran a càrrec de Julia Mateo Máster Trainer a Espanya de la Certificació “Cóm parlar perquè els nens i adolescents escoltin” de Adele Faber y Elaine Mazlish.  

Oferta de claustre per secundària:

Gestió de les emocions

Es tracta d'una formació de 10 hores de durada (8 presencials i 2 de treball personal). 

L'objectiu d'aquesta formació és potenciar les habilitats que permetin als i les participants realitzar accions per afavorir la gestió de les emocions a l'aula. Durant les sessions es proposaran dinàmiques que fomentaran l'aprenentatge a través de la participació i vivència dels participants. La reflexió serà l'eina que permetrà transferir els recursos descoberts a l'espai professional.

A càrrec de Pau López.

Aspectes bàsics sobre sexualitat

Es tracta d'una formació de 3 hores de durada.

L'objectiu de la formació és aclarir alguns termes relacionats amb la sexualitat, reflexionar sobre el concepte de relació sexual i abordar alguns aspectes sobre la prevenció de riscos.

Per fer-ho, es planteja un taller participatiu, interactiu i dinàmic amb la finalitat de crear debat sobre el tema i intercanvi d’opinions partint d’una primera reflexió individual.

A càrrec de la Fundació Salut i Comunitat

Oferta de claustre per primària i secundària:

Diversitat, interculturalitat i convivència

Es tracta d'una formació de 10 hores de durada (8 presencials i 2 de treball personal). 

Els objectius de la formació són elaborar un marc teòrico-conceptual bàsic comú sobre diversitat i convivència i vincular els continguts de la formació a la realitat del centre per elaborar propostes adaptades a cada context.

Per fer-ho es proposa una metodologia activa, participativa i adaptada a l’entorn que combinarà l’exposició de continguts amb l’anàlisi sobre la pròpia pràctica i la reflexió sobre les oportunitats de millora.

A càrrec de Marta Casas Castañé

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR