Docents de primària

En aquest espai podeu trobar els recursos de L'Aventura de la Vida que us ajudaran a desenvolupar el programa a l'aula

Els centres que us heu adherit al programa rebreu diferents materials en funció del cicle:

Cicle inicial: una guia del professorat per a cada docent participant i 10 contes per conversar per cada grup classe participant.

Cicle mitjà i cicle superior: una guia del professorat per a cada docent participant i un àlbum de cromos per a cada alumne/a.

Alhora, una de les tècniques del programa impartirà al centre la formació inicial, de dues hores. Aquesta formació inclou el marc de referència teòrica del programa, la metodologia de treball, la utilització dels materials i els serveis inclosos en el programa. En cas d’haver participat en el programa en anys anteriors, la formació s’adaptarà a les necessitats específiques del centre.

Els docents també teniu el suport continu de l’equip tècnic del programa per començar a implementar-lo, per anar resolent dubtes i poder-lo desenvolupar idòniament.

Cada centre té un tècnic o una tècnica de referència assignada que es posarà en contacte amb vosaltres. L'equip està format per 5 persones:

Nom

Contacte

Cristina Bota cbota@fundesplai.org
Sònia Garcia sgarcia@fundesplai.org
Tona Esplugas mesplugas@fundesplai.org
Laura Oliva loliva@fundesplai.org
Mariona Pérez mariona.perez@fundesplai.org
Bernard Sàbat bsabat@fundesplai.org

Els continguts del «Sigues tu» es treballen en sessions específiques. Recomanem un mínim d’una hora setmanal, però preval la qualitat respecte de la quantitat. Idealment es pot desenvolupar, de manera transversal, aprofitant les ocasions d’incidir en les habilitats per a la vida que sorgeixen a l’aula en el dia a dia.

L’Aventura de la Vida és el material de suport al programa. Serveix de punt de partida per obrir el debat i propiciar sessions participatives i dinàmiques que permetin entrenar les habilitats per a la vida.

Es treballen les habilitats i els hàbits que afecten la salut mitjançant diferents històries breus que mostren la vida quotidiana d’un grup de nens i nenes ben divers. Les seves vivències es comenten a classe. Això permet destacar aspectes com la importància de respectar-se a un mateix i als altres, de saber prendre decisions, d’afrontar els desafiaments de manera positiva, de gestionar les tensions, de reivindicar els drets i de complir amb els deures, o de mantenir el criteri propi enfront de les pressions del grup. També serveix per abordar temes com el consum de tabac, alcohol i altres drogues, l’ús racional de medicaments i la importància del descans, la higiene, l’alimentació i l’activitat física.

Teniu disponibles els següents recursos:

Us recordem que l'accés a alguns dels recursos de l'Aventura de la vida és només pels docents que estan duent a terme el programa "Sigues tu" de Dipsalut i que han rebut el material en paper. Si sou docent "Sigues tu" us heu de registrar clicant a l'icona corresponent, situada a la part superior dreta de la pagina d'inici d'aquest web.

Els recursos no relacionats amb l'Aventura de la vida estan en obert. 

Per començar 

La cançó de L'Aventura de la Vida

Carta de presentació dels personatges

Conte "Una mà d'amics"

Pòster personatges

Per continuar 

Cromos i contes relacionats amb els dies mundials

Habilidòmetre

Preguntes per iniciar la conversa

El meu àlbum (proposta de tancament per 6è)

Per jugar amb els personatges 

Personatges per pintar

Sol·licitar la disfressa del gat Llampec 

Contes per conversar

Contes de cicle inicial

Altres contes

Guia per dinamitzar els contes

Graella de distribució dels contes per temes

Recursos específics per temàtica (cicle mitjà i superior)

Alcohol

Abusos sexuals

Activitat física

Gènere

Per treballar la participació

Altres recursos no relacionats amb l'Aventura de la vida (en obert)

Vídeos

Dinàmiques

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR