Famílies

Les habilitats per a la vida també es poden entrenar a casa

El programa de Dipsalut «Sigues tu» entrena les habilitats emocionals i socials d’infants i adolescents per tal de promoure hàbits de vida saludables. Està demostrat que treballar aquestes habilitats ajuda a prendre bones decisions en matèria de salut i a afrontar de manera positiva els desafiaments de la vida quotidiana.

El «Sigues tu» es desenvolupa en escoles i instituts, però és vital que les famílies també treballin en la mateixa línia a casa. Així, a petició dels centres de primària que l’implementen, s’organitzen trobades amb mares i pares per intercanviar idees i experiències. En aquestes sessions també es proposen maneres d’entrenar les habilitats per a la vida en família.

Està demostrat que no n’hi ha prou amb saber de matemàtiques, llengua, història o anglès per estar preparat per al món laboral ni per a la vida. Aquests sabers tampoc no són determinants a l’hora de prendre bones decisions sobre salut.

El que sí que és un factor clau són les habilitats per a la vida, és a dir, aquelles destreses de l’àmbit social, emocional i ètic que complementen i optimitzen els coneixements. Es tracta de capacitats com l’autoestima, l’habilitat de gestionar adequadament les emocions, el sentit crític, l’empatia, la creativitat o la capacitat de negociació. Aquestes habilitats poden treballar-se i desenvolupar-se; això és el que es fa amb programes com «Sigues tu, eines i actius per a la salut», de Dipsalut.

L’Organisme de Salut Pública de la Diputació de Girona impulsa aquest treball a les escoles i els instituts de la demarcació, i procura que es continuï a casa amb espais de debat i trobades amb les famílies.

A continuació us proposem algunes dinàmiques pensades per fer a l'escola, però que també us poden ajudar a treballar les habilitats per a la vida a casa:

La meva essència

El tren de les emocions

La gelosia

El meu arbre

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR