Formació presencial Claustre de Primària

En funció dels interessos dels centres participants, es proposa una oferta formativa per tal que els centres la puguin dur a terme a les seves instal·lacions. 

Per tal d'acollir la formació caldrà que el centre garanteixi una assistència mínima de 12 docents.

Un cop concedida la formació per part de Dipsalut, els centres que vulguin el corresponent reconeixement administratiu del Departament d'Educació caldrà que es posin en contacte amb el CRP corresponent (Només per a formacions superiors a 5 hores). 

Important: Adreçeu-vos a la vostra tècnica de referència per a demanar les formacions de claustre.

Oferta disponible:

Gestió de conflictes

Destinataris: Docents de primària i secundària

 Es tracta d'una formació de 2 hores de durada en forma de taller vivencial i de reflexió.

Té com a objectiu principal donar eines per gestionat els conflictes de forma constructiva i regenerativa i contribuir així a millorar les relacions de grup que es produeixen a l'aula.

La metodologia es durà a terme a partir de dinàmiques i reflexions envers el lideratge del grup classe i com això incideix en els conflictes a l'àmbit escolar.

A càrrec d'Àlex Maset psicòleg i psicoterapeuta infantil i juvenil.

Consciència corporal i benestar emocional

Destinataris: Docents de primària 

Es tracta d'una formació de 6 hores de durada (4 presencials i 2 de treball personal) en forma de taller vivencial i pràctic.

L'objectiu de la formació és enfortir la connexió cos-ment en els infants com a base d'una bona qualitat de vida.  La idea és ajudar a crear l'hàbit de la consciència corporal per tal d'afavorir l'aprenentatge cognitiu, emocional i social.

Per fer-ho, es treballaran diferents taules d'estiraments acompanyats de música relaxant que després es podran posar en pràctica amb l'alumnat. 

A càrrec de l'Associació Tirabuixó

L'Art de conversar

Destinataris: Docents de primària

Es tracta d'una formació de 8 hores de durada (6 presencials i 2 de treball personal). 

Durant les sessions es treballaran les diferents habilitats per a la vida a partir d’exemples que ens permetin entendre el punt de vista dels infants i a l’hora ser capaç d’establir els límits necessaris per promoure un bon clima a l’aula que faciliti la participació. 

Les sessions presencials aniran a càrrec de Julia Mateo Máster Trainer a Espanya de la Certificació “Cóm parlar perquè els nens i adolescents escoltin” de Adele Faber y Elaine Mazlish.  

Aspectes bàsics sobre sexualitat

Destinataris: Docents de primària i secundària

Es tracta d'una formació de 6 hores de durada (4 presencials i 2 de treball personal). 

L'objectiu de la formació és aclarir alguns termes relacionats amb la sexualitat, reflexionar sobre el concepte de relació sexual i abordar alguns aspectes sobre la prevenció de riscos.

Per fer-ho, es planteja un taller participatiu, interactiu i dinàmic amb la finalitat de crear debat sobre el tema i intercanvi d’opinions partint d’una primera reflexió individual.

A càrrec de la Fundació Salut i Comunitat

Prevenció dels abusos sexuals i la violència de gènere

Destinataris: Docents de primària i secundària

Es tracta d'una formació de 6 hores de durada (4 presencials i 2 de treball personal). 

L'objectiu de la formació és donar eines als i les docents per treballar aquesta temàtica a l'aula.

Durant les sessions es treballarà la percepció de la infantesa sobre el gènere i el risc d’assetjament o d’abús sexual i es construiran propostes per tal d’abordar el tema en base a les necessitats de l’alumnat participant. 

A càrrec de la Fundació Salut i Comunitat

Diversitat, interculturalitat i convivència

Destinataris: Docents de primària i secundària

Es tracta d'una formació de 8 hores de durada (6 presencials i 2 de treball personal). 

Els objectius de la formació són elaborar un marc teòrico-conceptual bàsic comú sobre diversitat i convivència i vincular els continguts de la formació a la realitat del centre per elaborar propostes adaptades a cada context.

Per fer-ho es proposa una metodologia activa, participativa i adaptada a l’entorn que combinarà l’exposició de continguts amb l’anàlisi sobre la pròpia pràctica i la reflexió sobre les oportunitats de millora.

A càrrec de Marta Casas Castañé

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR