Recursos

 • Vídeo
  Edat: Primària i Secundària

  El vídeo explica de forma gràfica i molt clara la diversitat sexual (sexe biològic, identitat de gènere, expressió de gènere i orientació sexual). Pot ser un bon recurs per aclarir aquests conceptes i treballar les habilitats de pensament crític i empatia.

  Podeu demanar a l'alumnat que visioni el vídeo i faci un resum en el qual expliqui amb les seves pròpies paraules la diferència entre identitat de gènere, expressió de gènere i orientació sexual i posi exemples concrets sobre cada categoria. 

 • Fitxer
  Edat: Primària

  La proposta Contes per la igualtat està pensada per reforçar l’aplicació del programa «Sigues tu» a l’aula mitjançant un espectacle interactiu amb el qual, a través de l’humor i el teatre, es creen dinàmiques de treball i reflexió.

  Concretament, l’objectiu és promoure la reflexió de l’alumnat entorn els estereotips de gènere i generar conversa a l’aula en relació a aquesta temàtica.

  Aquest espectacle està adreçat a les escoles que estan duent a terme el programa "Sigues tu", concretament a l'alumnat de 3r de primària.

 • Vídeo
  Edat: Secundària

  Aquest vídeo correspon al tràiler de la pel·lícula "La noia danesa" que es desenvolupa a Dinamarca al segle XVIII. La parella de pintors formada per Einar i Gerda Wegener és exitosa. Un dia, per casualitat, la model a la qual ella ha contractat per retratar en els seus quadres ha hagut de cancel·lar la cita, i per acabar aquestes pintures a temps demana al seu marit si no li faria res posar-se mitges i sabates de dona durant una estona. Ell hi accedeix sense problema, i això li desperta un anhel llargament amagat: el desig de ser dona. Al principi aquest joc els resulta apassionant i divertit: els retrats són un èxit, i ella anima el seu marit a adoptar una aparença femenina. Després ja no ho és tant: Einar, s'adona que, per dins, se sent una dona. La vida del matrimoni fa un gir enorme gir i el naixement d'una identitat femenina en el cos masculí d'Einar provoca molts problemes en la seva relació sentimental. En la seva lluita per fer justícia al seu jo interior, Einar es conveteix en Lili Elbe. La seva decisió final és  fer-se una operació de canvi de sexe i es converteix així en pioner en la cultura transgènere i en un dels primers a operar-se i canviar de sexe.

  Permet reflexionar sobre les diferents identitats sexuals i la convivència. Es poden treballar habilitats com ara la gestió dels sentiments i les emocions, l'empatia i l'advocació o defensa.

  PREGUNTES GUIA PER AL DEBAT

  Creus que la Lili se sentia confosa? Tenia sentiments que preferia no tenir? Alguna vegada has experimentat alguna sensació similar? Com creus que se sentirà la Lili  després del canvi de sexe? La seva vida tindrà més sentit? En qui busca suport per fer front als sentiments que s'han despertat dins seu? Penseu que la seva dona va tenir un paper clau perquè decidís operar-se?Com reaccionaríeu si un amic o amiga us expliqués que sent que està en un cos amb el qual no s'identifica? Imagineu que sou la Lili: escriviu o dieu tres frases que expressin el que sentiu.

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR