Recursos

Vídeo

Descripció

Aquest curtmetratge mostra la història d'un grup d'ocells que comparteixen un cable electric, a través de l'humor ens permet reflexionar sobre la diversitat i la tolerància. També ens pot servir per treballar habilitats com l'empatia, la col·laboració i el treball en equip i el maneig de la tensió i l'estrès. 

Recursos relacionats

  • Fitxer
    Edat: Secundària

    Aquesta dinàmica ens permet entrenar l'escolta activa. En primer lloc, demanem que individualment i anònimament tothom escrigui en un paperet un problema o conflicte que hagi tingut. Després els posem tots en parelles, un dels membres representa el protagonista del problema i l’altre fa escolta activa. Un cop feta la petita representació, cada parella discuteix sobre com ha practicat l’escolta activa qui representava el rol i què es podria haver corregit. Si hi ha prou temps, s’intercanvien els papers i es representa l’altre problema exposat.

  • Fitxer
    Edat: Secundària

    Aquesta dinàmica ens pot ajudar a reflexionar sobre com ens posicionem en relació a l'empatia. Es proposen algunes situacions podrien ser: Vas a beure aigua i quan t’inclines a la font algú t’empeny i et mulles la cara. A l’hora del pati algú xuta la pilota tan fort que la penja a la teulada. Fem espai a l’aula i creem tres zones delimitades: una per a l’enuig, una per a l’escolta i una altra per a la comprensió. L’alumnat s’ha de posicionar en un dels tres llocs, pensant quina seria la seva primera reacció en resposta a la situació descrita.