Recursos

Vídeo

Vídeo convivència - All that we share

Edat: Secundària
Durada: 2:58
Autoria: TV2Danmark

Descripció

Es tracta d'un vídeo fet a Dinamarca en el qual es mostra un experiment social en relació els estereotips i la intolerància. Ajuda a reflexionar sobre com cataloguem les persones: considerem "normals" les que se'ns assemblen en la manera de vestir, l'orientació sexual, la ideologia...i ens generen temor aquelles que són diferents. Malgrat això, segurament tenim més coses en comú de les que pensem.

Podem treballar habilitats com; el maneig dels sentiments i les emocions, l'empatia i el pensament crític. I tractar temes tan importants com el Bullying, la necessitat d'una bona convivència i la riquesa de la diversitat.

PREGUNTES GUIA PER AL DEBAT

Què us ha semblat el vídeo? Quin penseu que és el missatge que es vol transmetre? Penseu en alguna persona que no s'assembli gens a vosaltres, penseu que podeu tenir alguna cosa en comú? Si ho analitzem bé, tot nosaltres pertanyem a alguna minoria, a quina pertanyeu vosaltres? 

Podeu proposar un exercici similar amb el grup classe, separant els alumnes en funció de diferents característiques amb l'objectiu de demostrar-los que tots formem part de diferents grups i que ens uneixen més coses de les que pensem a priori. 

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR