Sessions Com Parlar als infants

Tothom desitja una vida familiar harmònica, però no sempre ho aconseguim.
Hi ha eines i estratègies que ens hi ajuden. 

Des del Sigues Tu en família us oferim, a partir del curs 21-22 un programa de formació en criança positiva per a famílies dels centres educatius d'infantil i primària de la demarcació de Girona que ja facin el «Sigues tu». En funció de les restrccions sanitàries es faran en format presencial o telemàtic. 

El Programa es basa en el llibre que porta el mateix nom "Com parlar als infants perquè escoltin i com escoltar perquè parlin" de l'Adele Faber i l'Elaine Mazlish amb el material de la Júlia Mateo, Máster Trainer a l'Estat Espanyol de la certificació del Programa.

Si estàs interessada/at en rebre aquesta formació, posa't en contacte amb la teva escola per poder oferir-ho de cares al curs vinent.

Objectius del «Sigues tu en família»:

  • Sentir-nos bé i amb seguretat com a pares, mares, fills i filles
  • Aprendre a gestionar els conflictes de manera positiva
  • Escoltar i dialogar per entendre’ns millor
  • Entendre el nostre comportament i el dels altres
  • Aprendre a marcar normes i límits de manera respectuosa
  • Estimular l’autonomia i l’autoestima dels infants
  • Millorar la convivència familiar

Metodologia: Constarà de sis o set sessions de dues hores cadascuna amb una periodicitat setmanal o quinzenal. S’hi desenvoluparan de forma pràctica i a través de les experiències personals de les persones participants els continguts següents:

Les etapes evolutives i el desenvolupament de l’infant; les necessitats d’atenció, respecte, afecte i reconeixement; expressar i gestionar els sentiments i emocions; l’escolta activa i l’empatia; l’autoestima i l’assertivitat en els pares, mares, fills i filles; propiciar la col·laboració dins de la família; resoldre problemes de forma positiva; alternatives al càstig; negociació i establiment d’acords; l’elogi i l’autoestima o com fugir de les etiquetes. 

El programa es desenvoluparà amb el suport de l’associació de famílies de l’escola i la mateixa escola qui acordaran amb els tècnics del programa la seva organització, difusió i seguiment de la implementació. 

Per a qualsevol dubte i/o consulta podeu posar-vos en contacte amb nosaltres a l'info@siguestu.cat o amb la tècnica referent  del programa Sigues Tu del vostre centre educatiu.