Educació infantil i primària

Sessions per a famílies «Com parlar als infants»

Des del «Sigues tu en família» us oferim, a partir del curs 21-22 un programa de formació en criança positiva per a famílies dels centres educatius d'infantil i primària de la demarcació de Girona que ja facin el «Sigues tu».  Es basa en el llibre que porta el mateix nom «Com parlar als infants perquè escoltin i com escoltar perquè parlin» de l'Adele Faber i l'Elaine Mazlish amb el material de la Júlia Mateo, Máster Trainer a l'Estat Espanyol de la certificació del programa.

Objectius del «Sigues tu en família»:

  • Sentir-nos bé i amb seguretat com a pares, mares, fills i filles
  • Aprendre a gestionar els conflictes de manera positiva
  • Escoltar i dialogar per entendre’ns millor
  • Entendre el nostre comportament i el dels altres
  • Aprendre a marcar normes i límits de manera respectuosa
  • Estimular l’autonomia i l’autoestima dels infants
  • Millorar la convivència familiar

Metodologia: Consta de sis o set sessions de dues hores cadascuna amb una periodicitat setmanal o quinzenal. S’hi desenvoluparan de forma pràctica i a través de les experiències personals de les persones participants els continguts següents: Atendre les necessitats d’atenció, respecte, afecte i reconeixement, expressar i gestionar els sentiments i emocions, l'escolta activa i l’empatia, l’autoestima i l’assertivitat en els pares, mares, fills i filles, fomentar la col·laboració familiar, resoldre problemes de forma positiva, trobar alternatives al càstig, negociar i establir acords, l’elogi i l’autoestima i com fugir de les etiquetes. 

El programa es desenvoluparà amb el suport de l’associació de famílies de l’escola i la mateixa escola qui acordaran amb els tècnics del programa la seva organització, difusió i seguiment de la implementació. En funció de les restriccions sanitàries les sessions es faran en format presencial o telemàtic. 

Testimonis que han participat al «Com parlar als infants»

Aquests tallers els trobo molt interessants i les sessions em van aportar coneixements que em seran molt útils en l'educació dels meus fills. M'han descobert tot el món de les emocions. També trobo molt interessant poder compartir experiències amb altres pares, ja que la majoria vivim les mateixes situacions amb els nostres fills i és bo veure com solucionen els conflictes les altres famílies, ja que ens poden donar nous recursos.” MARE DE L’ESCOLA ANNEXA DE GIRONA 

"La meva filla de 4 anys es mostrava molt contestona, tossuda, amb moltes rabietes. Estic profundament agraïda al curs, ja que amb el meu canvi d'actitud he aconseguit canvis molt notables en la meva filla. Ja portem 10 dies molt feliços, jugo més amb ella i utilitzo un to més dolç". MARE DE L'ESCOLA PEDRA DRETA DE LA PERA

"El que m'han aportat els tallers és poder mirar als meus fills amb més respecte i empatia". MARE DE L'ESCOLA ROCALBA DE SANT FELIU DE PALLEROLS.

"A mi em va servir molt per no cridar tant, per posar-me més en el lloc del meu fill i tenir-lo en compte".  MARE DE L’ESCOLA VALL DE TERRI DE CORNELLÀ DE TERRI.

"Les persones assistents afirmen haver sigut un abans i  un després en la relació amb els seus fills i filles".  FACILITADORA DE L'ESCOLA SALVADOR ESPRIU DE VIDRERES.

Inscripcions