Sigues tu en família

Tots desitgem una vida familiar harmònica, però no sempre ho aconseguim.
Hi ha eines i estratègies que ens hi ajuden. 

El curs 2020-2021, des de Dipsalut oferim un programa de formació en criança positiva per a famílies. El durem a terme en els centres educatius de la demarcació de Girona que ja facin el «Sigues tu».

Objectius del «Sigues tu en família»:

  • Sentir-nos bé i segurs com a pares, mares i fills
  • Aprendre a gestionar els conflictes de manera positiva
  • Escoltar i dialogar per entendre’ns millor
  • Entendre el nostre comportament i el dels altres
  • Aprendre a marcar normes i límits de manera respectuosa
  • Estimular l’autonomia i l’autoestima dels infants
  • Millorar la convivència familiar

Metodologia: Consta de sis o set sessions de dues hores cadascuna. La periodicitat de les sessions és setmanal o quinzenal. S’hi desenvolupen de forma pràctica i a través de les experiències personals dels participants els continguts següents:

Les etapes evolutives i el desenvolupament de l’infant, les necessitats d’atenció, respecte, afecte i reconeixement, expressar i gestionar els sentiments i emocions, l’escolta activa i l’empatia, l’autoestima i l’assertivitat en els pares, mares i fills, propiciar la col·laboració dins la família, resoldre problemes de forma positiva, alternatives al càstig, negociació i establiment d’acords, l’elogi i l’autoestima o com fugir de les etiquetes. 

El programa es desenvolupa amb el suport de l’associació de famílies de l’escola i la mateixa escola per poden acordar amb els tècnics del programa la seva organització, difusió i seguiment de la implementació. 

Servei de grup d’infants: En la majoria de casos, teniu la possibilitat d’assistir a les sessions acompanyats pels vostres filles i fills, sempre que tinguin entre 3 i 11 anys. Realitzaran una activitat lúdica del «Sigues tu» dinamitzada per un/a monitor/a especialitzat/da, paral·lela a la vostra sessió i relacionada amb els continguts que treballeu, de manera que en acabat podreu compartir l’experiència en família.

IMPORTANT! L’escola facilitarà informació detallada sobre els dies i les hores de les sessions. Si hi voleu assistir, us hi heu d’inscriure fent clic al botó Inscripció que hi ha al final d’aquesta pàgina. Podeu consultar la llista d’escoles seleccionades inicialment per participar en el «Sigues tu en família» clicant aquest enllaç.

Inscripció

Aquest lloc web utilitza cookies pròpies i de tercers per oferir-te un millor servei. En navegar-hi n'acceptes l'ús. Més info
ACCEPTAR